Sportmassage

Sportmassage

Als je veel sport dan zal je regelmatig merken dat je last krijgt van je spieren. Hoe meer je ze belast, hoe meer last je kan krijgen. Als je last hebt van je spieren dan is een sportmassage een goede manier om hier vanaf te komen. Maar de massage helpt ook preventief en voorkomt blessures. De Sport Massage masseert namelijk je spieren en stimuleert hiermee de doorbloeding van deze spieren. Zo worden afvalstoffen in je spieren sneller afgevoerd en vermindert of verdwijnt de pijn in je spieren. Een Sport Massage is dus de ideale manier om je spieren en je lichaam te herstellen. Bij Nature Balance Massage kan je kiezen voor een Sport Massage op een van de twee locaties. Zowel in Delft als in Den Haag kan je voor deze massage terecht. Je kan kiezen tussen een Sport Massage van een halfuur, een uur of een massage van anderhalf uur.

Eenvoudig online!

Boek Vandaag!

Wat is een sportmassage?

Bij een sportmassage word je steviger gemasseerd dan bij andere massages, omdat zo je spieren beter losgemaakt kunnen worden. Bindweefsel wordt losgemaakt en ook haalt de massage knopen uit spieren. Het is vooral gericht op het losmaken van je spieren en niet zozeer voor ontspanning. Daardoor voelt de massage niet altijd even prettig aan. Maar na die tijd voelt je lichaam zich een stuk beter, dus je moet er even doorheen. Natuurlijk houdt de masseur wel in de gaten of het niet teveel pijn doet. Je bespreekt van tevoren met de masseur waar je last van hebt, zodat de focus van de massage daar op komt te liggen. Als je bijvoorbeeld last hebt van je schouders en je rug dan zal de masseur tijdens een sportmassage vooral je schouders en rug masseren. Maar het is ook mogelijk om je te focussen op andere lichaamsdelen, zoals je armen of benen.

Voordelen sportmassage

Een Sportmassage heeft veel voordelen, waardoor het goed is om even door de pijn heen te bijten. Zo zorgt de massage voor een betere afvoer van de afvalstoffen in je spieren, waardoor je lichaam zich sneller herstelt. Ook kan de sportmassage preventief ingezet worden. Door regelmatig je spieren te masseren, voorkom je namelijk overbelasting van je spieren en zal je dus minder snel last krijgen van blessures. Ook kan je de sportmassage inzetten om je spieren te activeren wanneer je bijvoorbeeld een tijd niets gedaan hebt en weer wil beginnen met sporten. Zo kan je deze massage dus zowel preventief, pro-actief als reactief inzetten. De massage is voor zowel sporters als niet-sporters voordelig om je spieren te versoepelen en beter te kunnen bewegen. Ook als niet-sporter ben je veel in beweging en is het losmaken van je spieren zeer voordelig. Veel mensen zitten voor hun werk ook veel achter hun scherm, waardoor ze last krijgen van hun rug en schouders. Ook dan is een sportmassage goed. Maar nog beter is het om regelmatig preventief een sportmassage te nemen, zodat je tijdens het werken geen of weinig last krijgt van je rug en schouders.

Bekijk onze locaties

De beste massages!

Vraag advies aan de masseur

De sportmassage zorgt uiteindelijk voor een betere doorbloeding van je spieren, een snellere afvoer van je afvalstoffen en bevordert het herstel van je lichaam. Maar een sportmassage is vrij stevig, waardoor de sportmassage niet geschikt is om vlak voor of vlak na een grote inspanning te doen. Zo belast je jouw spieren juist teveel en krijg je dus meer nadelige effecten dan dat je er voordeel van hebt. Of zorg voor een lichte massage vlak voor een grote inspanning. Je kan voor een sportmassage het beste advies inwinnen bij de ervaren masseurs bij Nature Balance Massage, zodat je wordt voorzien van goede tips en je kunt gaan voor optimaal herstel van je spieren.

Sportmassage in Delft en Den Haag

Bij Nature Balance Massage kan je zowel in Delft als in Den Haag terecht voor een sportmassage. Dus als je een fanatieke sporter bent die in Delft of Den Haag voetbalt, volleybalt, hockeyt of een andere sport beoefent dan is een bezoekje aan Nature Balance Massage zeker de moeite waard. In 30, 60 of 90 minuten zorgt de masseur ervoor dat je spieren weer soepel zijn en dat je spierklachten verdwijnen. Of ga voor een preventieve massage en voorkom dat je blessures krijgt. Maar ook harde werkers die veel op werk bewegen kunnen hier terecht voor een massage voor soepelere spieren en gewrichten. En mensen met kantoorbanen kunnen aan de hand van deze massage voorkomen dat ze last krijgen van hun rug en schouders, vanwege een slechte houding achter hun laptop.